<

Risico – inventarisatie en evaluatie (RI&E)


Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor het creëren van goede arbeids-omstandigheden binnen uw bedrijf. U weet dat het belangrijk is om de risico’s die verbonden zijn aan het werkproces te voorkomen of te beperken. Het uitvallen van personeel door ongevallen of bijvoorbeeld beroepsziekten, veroorzaakt door onveilig werk kan grote gevolgen hebben voor de continuïteit van uw bedrijf.

De risico inventarisatie (RI&E) is hèt uitgangspunt voor uw beleid op dit gebied. In dit rapport worden de risico’s die binnen uw bedrijf aanwezig zijn op een rijtje gezet en alle Arbo-zaken nagelopen. Vervolgens wordt een plan van aanpak opgesteld en kunt u op een eenvoudige manier te werk gaan om maatregelen te nemen die leiden tot een veiligere,- en betere werk situatie. Onze ervaren veiligheidskundigen geven u hierbij de noodzakelijke ondersteuning.

De risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) is een wettelijke verplichting voor alle bedrijven en instellingen, die sinds 1999 in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) is vastgelegd.

De uitvoering van een risico inventarisatie omvat de volgende stappen:

 • Een gesprek met de directe/ bedrijfsleiding
 • Een bedrijfsrondgang en interview met medewerkers
 • Het in kaart brengen van de risico’s op het werk
 • Het opstellen van een plan van aanpak
 • Toetsing door een gecertificeerde Arbo dienst of HVK
 • Eindbespreking van het rapport door de adviseur

  De prijs voor een volledige risico inventarisatie exclusief toetsing door een gecertificeerde Arbodienst of Hogere Veiligheidskundige bedraagt € 850 excl. BTW.
  Dit geldt voor bedrijven tot 15 personen. Overige tarieven zijn op aanvraag en worden d.m.v een vrijblijvend bedrijfsbezoek vastgesteld door een van onze adviseurs.

  Up-date

  De risico inventarisatie is een moment opname. Het rapport weerspiegeld de actuele stand van zaken binnen uw bedrijf en dient daarom bij wijzigingen van activiteiten, werkmethoden of processen te worden aangepast. Dit kan tegen een gereduceerd tarief. Raadpleeg voor meer informatie hierover een van onze adviseurs.

 • Contact


  VGMK | Adviesgroep

  Adres:
  Beethovenlaan 17
  4462 JC Goes

  Tel:
  0113-211505
  GSM:
  06-24507514
  Mail:
  info@vgmkadviesgroep.nl

  KvK: 22059128
  ABN-AMRO: 414544307